HiFi-butikken for musikkinteresserte

+47 909 18 346 13:00 - 17:00 (Man-Fre)

The devil is in the details

For å oppnå den ultimate musikkopplevelsen hjemme hos deg selv, trenger du gode produkter og nøye planlegging. Vi forteller her litt om hva du behøver.

Signalkilden
Ethvert HiFi-systems startpunkt er signalkilden. Dens evne til å kopiere inn musikkdata, – enten vi snakker om vinyl, CD eller streaming, og hvordan den behandler, konverterer og prosesserer signalet videre til neste lenke i lydsystemet, er avgjørende for resultatet.
Tapt data eller feil prosessering av signalet vil forbli med oss resten av musikkopplevelsen, uansett hvor god forsterker eller hvor flotte og store høyttalere vi har. Derfor er det fremste fokuset for oss å hjelpe deg med å optimalisere musikaliteten i ditt HiFi-system ved å velge best mulig signalkilde. Så vil både opplevelsen og valg av andre produkter blir enklere og bedre, uansett budsjett.

The devil is in the details. Det er i detaljene nøyaktigheten ligger.

Kontrollenheten
er andre steg i Hifi-systemlenken. Her velger du hva du hører på, samt justerer volum og romoptimalisering. 
Kontrollenheter med mulighet for romoptimalisering forbedrer både musikkopplevelse og -kvalitet i ditt hifi-system.
Rommet har tidligere vært en ukjent faktor ved gjengivelse av musikk. Lyden påvirkes av hvilke type vegger, vinduer, gulv, tak og overflater som finnes. Ved å optimalisere rommet med selve musikksystemet, kan vi nå oppleve musikken hjemme uten at opplevelsen blir degradert av rommets egen støy.

Avspillingsdelen
Består av tre deler: effektforsterkeren, delefilteret i høyttaleren og selve høyttaleren.  
Effektforsterkeren er motoren i musikksystemet. Den forsterker signalet slik at vi kan høre musikken på det lydnivået vi ønsker. Jo bedre den er, jo bedre driver den høyttalerne.
Vi kan velge mellom passive delefilter, aktive analoge delefilter, og aktive digitale delefilter.
Dess bedre delefilter vi har i systemet, dess mindre taper vi av sammenhengen i musikkopplevelsen.

For å kunne dekke hele det hørbare frekvensområdet i musikk, må vi bruke flere slags høyttalerelementer. I krysningspunktet mellom høyttalerelementene finnes delefiltre som gjør integreringen mulig, men ikke uten tap av musikalitet. Tapene ligger i integreringen mellom de frekvensområdene høyttalerelementene dekker.  De ulike delefilterne skaper forskjellige feil i integreringen:
• Passive delefilter +/- 3 db fase- og amplitude-feil
• Analoge aktive delefilter +/- 1 db fase- og amplitude-feil
• Digitale aktive delefilter +/- 0 db fase- og amplitude-feil

For en passiv høyttaler kan vi bruke en forsterker til å styre alle høyttalerelementene i høyttaler. Delefilteret tar sin energi fra musikksignalet til effektforsterkeren, som først driver delefilteret og deretter høyttalerelementene.

For en aktiv høyttaler blir det brukt en effektforsterker for hvert høyttalerelement.  Hver effektforsterker brukes innenfor et definert frekvensområde direkte på høyttalerelementet. Det aktive delefilteret brukes før hver effektforsterker.
Alt dette er hørbart, derfor kan vi med flere høyttalermodeller gi deg muligheten til å oppgradere høyttaleren din fra passiv til aktiv tilstand for å forbedre musikaliteten.
For deg som ønsker den aller beste musikkopplevelsen, er de aktive løsningene å foretrekke.

Nettverks- og strømkabler
Gode lydopplevelser krever tilbehør som kan gi bedre arbeidsvilkår for hifi-produktene våre. Alle geografiske områder byr på forskjellige utfordringer når det kommer til strøm og nettverk. 

Eksakt HiFi har i lang tid jobbet med produkter som gjør at vi kan få bedre resultat ut av musikkopplevelsen; – som filtrerer støy fra strømnett og internett.

Kom og hør!
Alle disse faktorene er viktige for best mulig lydopplevelse og må oppleves for å gjenkjennes. Kom innom butikken vår i Vibes gate, så demonstrerer vi det for deg: – Låter det bedre, ER det bedre!

 

Velkommen innom for en helt spesiell musikkopplevelse!